• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Встановлюємо сенсорний вимикач: як це зробити правильно?

    Опубликовано: 2023-02-12 23:32:41

    Встановлюємо сенсорний вимикач: як це зробити правильно?

    В сучасному світі для людини відкриваються безмежні можливості в покращенні технічного оснащення своєї оселі, для щоб зробити її максимально «розумною», а отже і більш комфортною для проживання. Якщо ви лише на початку цього шляху, починати варто з вимикачів. Сьогодні в тренді сенсорний вимикач світла, керувати яким можна як легким дотиком, так і дистанційно через пульт або по Wi-Fi. Але як його правильно під'єднати? Спробуємо розібратися з цим далі.

    Підключаємо до мережі електроживлення

    Попри свою складну конструкцію, підключення сенсорного вимикача не потребує особливих знань та навичок. Адже контактні роз’єми, розмір посадкового місця та елементи кріплення в цьому пристрої нічим не відрізняються від тих, що є в механічних вимикачах. Отже, для монтажу сенсорного вимикача слід виконати наступні дії:

    1. Знеструмлюємо (від’єднуємо від електромережі) ділянку установки вимикача.
    2. Знімаємо лицьову панель на пристрої.
    3. Визначаємо лінії та контакти фази на роз’ємах пристрою («L-in» та «L-load»).
    4. Підключаємо проводи (до «L-load» під’єднуємо провід освітлювального приладу, до «L-in» - фазу).
    5. Встановлюємо пристрій в ділянку установки комутаційного пристрою та за допомогою саморізів та розвідних важелів зафіксовуємо його до коробки.
    6. Встановлюємо декоративну панель.

    На цьому етапі монтаж сенсорного вимикача повністю завершений.

    Як під'єднати до пульта управління?

    Однією з переваг сенсорного вимикача над механічним є можливість керування ним дистанційно. Для того, щоб під'єднати пристрій до пульта, необхідно:

    • Придбати універсальний пульт для сенсорних пристроїв типу VL-RMT-02, якщо такий не передбачений у комплектації з придбаним раніше вимикачем.

    • Перевести вимикач на положення «вимкнено».

    • Натиснути кнопку на вимикачу та утримувати її до появи звукового сигналу (приблизно 5 секунд).

    • На пульті керування натиснути будь-яку з чотирьох кнопок і чекати повторного звукового сигналу. Таким чином ви підключите вимикач до тієї кнопки, на яку тиснули попередньо.

    Не зважаючи на те, що установка сенсорного вимикача не є складною, варто дотримуватися правил техніки безпеки і бути уважним при здійсненні монтажу. Якщо ж ви не впевнені у своїх навичках «домашнього» електрика, краще не ризикувати і для установки пристрою запросити кваліфікованого спеціаліста.


     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.