• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У розвідці Британії розповіли, як погода вплине на ситуацію на фронті

    Опубликовано: 2023-02-10 11:00:48

    На фронтіі погода продовжує відігравати значну роль. Саме тому в середині-кінці березня буде важко проводити масштабні наступальні операції.

    Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

    Там зазначають, що умови пересування по пересіченій місцевості на сході України в березні, ймовірно, будуть найгіршими через погоду, і це може зупинити командування обох сторін від планування великих наступальних операцій на той час.

    У розвідці підкреслюють, що погода продовжує відігравати значну роль у перебігу війни Росії в Україні.

    Із промерзанням ґрунту за останні тижні умови пересування по пересіченій місцевості на сході України, ймовірно, мало змінилися. 8 лютого 2023 року температура поверхні була близько 0 градусів Цельсія.

    Протягом наступного тижня прогнози свідчать про підвищення температури ґрунту і танення снігу, що, ймовірно, погіршить умови пересування на Донбасі.

    "Ймовірно,погодні умови будуть найгіршими в середині-кінці березня. Командири з обох сторін, швидше за все, намагатимуться уникнути планування великих наступальних дій у такий час. Однак очікувані політичні чи оперативні можливості можуть переважити такі побоювання, як продемонстрував початок вторгнення Росії наприкінці лютого 2022 року", – підсумували в розвідці.

    Зазначимо, як вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW),  великий російський наступ, ймовірно,передчасно завершитьсяпід час квітневого весняного сезону дощів (якщо не раніше), перш ніж буде досягнуто значних операційних ефектів.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.