У розвідці Британії розповіли, як погода вплине на ситуацію на фронті

10 фев, 11:00

На фронтіі погода продовжує відігравати значну роль. Саме тому в середині-кінці березня буде важко проводити масштабні наступальні операції.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

Там зазначають, що умови пересування по пересіченій місцевості на сході України в березні, ймовірно, будуть найгіршими через погоду, і це може зупинити командування обох сторін від планування великих наступальних операцій на той час.

У розвідці підкреслюють, що погода продовжує відігравати значну роль у перебігу війни Росії в Україні.

Із промерзанням ґрунту за останні тижні умови пересування по пересіченій місцевості на сході України, ймовірно, мало змінилися. 8 лютого 2023 року температура поверхні була близько 0 градусів Цельсія.

Протягом наступного тижня прогнози свідчать про підвищення температури ґрунту і танення снігу, що, ймовірно, погіршить умови пересування на Донбасі.

"Ймовірно,погодні умови будуть найгіршими в середині-кінці березня. Командири з обох сторін, швидше за все, намагатимуться уникнути планування великих наступальних дій у такий час. Однак очікувані політичні чи оперативні можливості можуть переважити такі побоювання, як продемонстрував початок вторгнення Росії наприкінці лютого 2022 року", – підсумували в розвідці.

Зазначимо, як вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW),  великий російський наступ, ймовірно,передчасно завершитьсяпід час квітневого весняного сезону дощів (якщо не раніше), перш ніж буде досягнуто значних операційних ефектів.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/542344.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua