• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок NFT відновлюється після невтішного 2022 року

    Опубликовано: 2023-02-07 18:00:41

    Ринок незамінних токенів (NFT) відновлюється після невтішного кінця 2022 року. Згідно з новим звітом платформи DappRadar, що спеціалізується на аналізі децентралізованих додатків (dApps), на початку року було зафіксовано різке зростання як у цінах, так і кількості проданих одиниць NFT на маркетплейсах.

    У січні здійснено 9,2 млн угод, що на 37% більше, ніж у грудні. Це стало найвищим показником ринку за останні шість місяців.

    Обсяг торгів у доларах також зріс, досягнувши $946 млн, що на 38% вище, ніж у грудні, і це найвищий показник з моменту піку ринку $1 млрд у червні минулого року.

    Важливо, що DappRadar за підрахунків виключає дані угод, які під підозри у будь-яких маніпуляціях.

    Найпопулярніший спосіб — так званий «wash trading», коли власник із власних гаманців робить фейковий продаж NFT, штучно завищуючи його ціну або імітуючи видимість ажіотажу для маловідомого проєкту.

    Колекції Bored Ape Yacht Club (BAYC) і Mutant Ape Yacht Club (MAYC) залишаються «блакитними фішками» ринку, а Yuga Labs, що за ними зберігає статус одного з найбільш відомих брендів в індустрії.

    У січні нова колекція NFT компанії під назвою Sewer Pass, які є ключами для блокчейн-ігри Dookey Dash, склала 34,3% усіх трансакцій на ринку за січень. Перепустки видавалися власникам зображень із колекцій BAYC та MAYC, а їх добовий оборот на вторинному ринку після запуску перевищив $27 млн.

    Загалом колекції з першої десятки за ринковою капіталізацією найкраще пережили спад на ринку, у них зафіксовано 10 кращих продажів у січні, згідно зі звітом DappRadar.

    Вони також першими відновилися після падіння ринку минулого року: індекс колекцій Blue-Chip NFT компанії Bitwise показав зростання цін на 28,6% порівняно з груднем. Однак він все ще майже на 65% нижчий, ніж у січні 2021 року.

    Аналітики DappRadar відзначають, що в січні продажі зросли у всіх значущих протоколів: обсяг продажів NFT на блокчейні Ethereum підскочив з майже $558 млн у грудні до $772 млн у січні, а на Solana — відповідно з $69,5 млн до $86 млн.

    Найбільша NFT-колекція на блокчейні Solana під назвою DeGods продемонструвала за січень зростання обсягів торгів на 113%, незважаючи на те, що наприкінці грудня її автори оголосили про плани міграції на Polygon.

    Обсяг продажів NFT на Polygon зріс на 157% порівняно з груднем, досягнувши 4,5 млн одиниць. Цьому значною мірою сприяв запуск колекції NFT від Дональда Трампа, продаж яких з моменту запуску становив $12,1 млн.

    Кредитні платформи, що дають змогу займати криптоактиви під заставу NFT, також показують зростання. NFTfi досягла рекордних показників у січні: оборот у $300 млн, 4 399 кредитів та 907 активних позичальників та кредиторів.

    Незважаючи на скептичні настрої в останні пів року, ринок NFT починає оживати, хоча його торгові обсяги загалом очевидно корелюють зі зростанням курсу біткоїна та інших криптовалют.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.