• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українцям дозволили подавати заявки на обмін старих ламп на енергозберігаючі у «Дії»

    Опубликовано: 2023-01-31 17:00:32

    Українці можуть подати заяву про обмін 5 старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп в застосунку «Дія». Про це повідомляє Мінцифра, передає УНН.

    Цитата

    «Нова послуга в застосунку Дія: обміняйте 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок. Уряд запустив програму, щоб знизити навантаження на енергетичну систему країни та скоротити дефіцит електроенергії для користувачів», - йдеться в повідомленні.

    Деталі

    Повідомляється, що перші партії ламп надійдуть до обласних центрів (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та міста Севастополя). А також — до Краматорська, Покровська і Кривого Рогу. До кінця лютого LED-лампи мають надійти в інші населені пункти України.

    Так, для участі в програмі залиште заяву в застосунку "Дія":

    · авторизуйтесь в застосунку;

    · оберіть Послуги – Обмін лампочок;

    · вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;

    · зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

    У Мінцифрі зібрали усі деталі на сайті.

    Зазначається, що обмін здійснюється за підтримки Європейського Союзу, який профінансував 30 млн LED-ламп. Ще 5 млн ламп надасть уряд Франції.

    Доповнення

    Раніше перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко повідомляла, що з 2023 року кожен повнолітній громадянин України зможе безплатно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. І в такий спосіб зробить свій внесок у допомогу енергетикам щодо балансування електросистеми України.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.