• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прокуратура стягнула з генпідрядника, задіяного у будівництві метро на Виноградар, майже 140 млн грн

    Опубликовано: 2023-01-26 09:20:51

    Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію Київської прокуратури та залишив в силі рішення суду першої інстанції, який задовольнив позов прокурора про стягнення з генерального підрядника будівництва двох нових станцій метро Сирецько-Печерської лінії метрополітену понад 139 млн грн до столичного бюджету.

    Як кажуть в Київській міській прокуратурі, будівельна компанія використала кошти місцевого бюджету не за цільовим призначенням, які були виділені на фінансування будівництва лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар.

    "Так, отримані з бюджету кошти генпідрядник розмістив на депозитні рахунки в банківській установі, в результаті чого вказана комерційна структура незаконно збагатилась за рахунок територіальної громади", – йдеться у повідомленні. А законодавство такі дії забороняє.

    У зв’язку з цим, Київська міська прокуратура і звернулася з позовною заявою до генпідрядника про стягнення безпідставно отриманого прибутку на користь територіальної громади в особі Київської міської ради.

    "Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та висновками, викладеними у рішенні господарського суду про наявність підстав для задоволення позову", – додали у столичній прокуратурі.

    Нагадаємо, що паралельно в Україні розпалився скандал, пов'язаний зі схемами при закупівлі харчування для військовослужбовців в Міноборони. Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують можливі зловживання.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.