• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ірландія оштрафувала WhatsApp на 5,5 млн євро за порушення законів конфіденційності

    Опубликовано: 2023-01-23 17:30:52

    Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) оштрафувала дочірню компанію Meta WhatsApp на 5,5 млн євро за додаткове порушення законів ЄС щодо конфіденційності. Про це пише Reuters.

    Порушення законів
    DPC, який виступає як провідний регулятор конфіденційності в ЄС для Meta, заявив, що WhatsApp повинен переглянути те, як він використовує особисті дані для покращення обслуговування.

    WhatsApp також було доручено привести свої операції обробки даних у відповідність до вимог протягом шести місяців.

    Рішення комісії слідує аналогічному наказу, який вона видала цього місяця для інших основних платформ Meta, Facebook та Instagram, в якому йдеться про те, що Meta повинна переглянути правову основу, в якій вона орієнтується на рекламу з використанням особистих даних.

    DPC оштрафував WhatsApp на 225 млн євро у вересні 2021 року за порушення, які відбулися за той самий період часу, як і скарга, розглянута в четвер.

    На сьогодні регулятор оштрафував Meta на 1,3 млрд євро і має 10 інших розслідувань щодо послуг компанії.

    Нагадаємо
    DPC регулює діяльність Apple, Google, Twitter, Tiktok та інших технологічних гігантів через розташування їхньої штаб-квартири в ЄС в Ірландії.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.