• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава JPMorgan прогнозує підвищення процентних ставок у США

    Опубликовано: 2023-01-23 16:30:54

    Процентні ставки в США продовжать зростати через стійку базову інфляцію, вважає головний виконавчий директор банку JPMorgan Chase & Co. Джеймі Даймон. Про це пише CNBC.

    Як зміняться ставки
    «Я справді вважаю, що ставки можуть перевищити 5%, оскільки мені здається, що базова інфляція все ще висока і не знижується досить швидко», — сказав він.

    Федеральна резервна система за 2022 рік підвищила ставки із практично нульового рівня до 4,25−4,5%, що є максимумом за 15 років. За оцінками керівників Федрезерва, наприкінці цього року цільовий діапазон ставки буде на рівні 5−5,25%. Проте ринок загалом сумнівається у цьому прогнозі та вважає, що ФРС може бути змушена почати зниження ставки у другому півріччі.

    Дії ФРС допомогли уповільнити основний показник інфляції (індекс CPI) до 6,5% у грудні проти 7,1% у листопаді. Тим часом базова інфляція (індекс Core CPI, який не враховує ціни на продукти харчування та енергоносії) минулого місяця становила 5,7% проти 6% у листопаді.

    На думку Даймона, уповільнення інфляції останніми місяцями стало наслідком тимчасових факторів, серед яких зниження цін на нафту та проблеми в китайській економіці через новий спалах коронавірусу.

    Також він наголосив на збереженні ймовірності рецесії в США в поточному році, але не став загострювати на цьому увагу.

    «Я знаю, що в майбутньому на нас чекають рецесії, злети та падіння. Я не витрачаю багато часу на тривоги про це. Що мене дійсно турбує, так це державна політика, яка шкодить зростанню американської економіки», — сказав він.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.