• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Майже 70% компаній з Австрії продовжують працювати в Росії — KSE

    Опубликовано: 2023-01-18 18:00:15

    Близько 2/3 компаній з Австрії, представлених на російському ринку до війни, продовжують працювати без будь-яких самообмежень. Про це йдеться у щотижневомумоніторингу KSE Institute.

    Станом на 15 січня 160 іноземних компаній (5,3%) здійснили повний вихід з ринку Росії. За останній тиждень їхня кількість збільшилася на 2. Ще 1163 іноземних підприємства (38,5%) згорнули операції та перебувають у процесі виходу.

    Разом з тим, 493 міжнародних компанії призупинили нові інвестиції, однак залишаються в РФ. А ще 1202 — продовжують свою діяльність на російському ринку без змін.

    В останній довоєнний рік австрійські інвестиції в РФ становили близько $6 млрд, а російські інвестиції в Австрію — $29 млрд.

    За підрахунками KSE Institute, 69% із 63 австрійських компаній залишаються працювати в Росії. 14% підприємств з Австрії отримали від KSE статус «вичікують». Ще 14% — у процесі виходу. І лише 3% компаній з австрійським капіталом завершили вихід з російського ринку.

    Серед австрійських компаній, які покинули РФ, — MM Packaging, яка продала заводи у Пскові та Санкт-Петербурзі, та Petro Welt Technologies, яка надає послуги у сфері видобутку природного газу та нафти.

    Компанія Swarovski, яка спеціалізується на виробництві ювелірних виборів, призупинила всі продажі у РФ та перебуває у процесі згортання діяльності.

    Водночас важливий для російської банківської системи Raiffeisen Bank наразі ігнорує заклики покинути ринок РФ. Також поки що не планує йти з Росії австрійська компанія Rotax, двигуни якої були виявлені на іранських безпілотниках, що атакували критичну інфраструктуру України.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.