• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НБУ у 2022 зібрав на потреби оборони 23,5 млрд гривень

    Опубликовано: 2023-01-05 09:00:11

    На спецрахунок, який Національний банк відкрив для підтримки сил оборони 24 лютого 2022 року, торік перераховано понад 23,5 млрд грн в еквіваленті, зокрема у грудні – понад 1 млрд грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Національного банку України.

    Деталі

    Гроші надходили як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти, зокрема, з США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та інших країн. Загалом з-за кордону надійшло майже 7,9 мільярда гривень в еквіваленті.

    Загалом Національний банк у 2022 році перерахував на потреби оборони понад 22,3 мільярда гривень. Найбільші суми були перераховані на потреби міністерства оборони — 14,7 мільярда гривень, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації — понад 3,8 мільярда гривень, Національної поліції — 1,65 мільярда гривень, Національної гвардії — 0,99 мільярда гривень, Державної прикордонної служби — 0,98 мільярда гривень.

    Станом на 2 січня 2023 року залишок коштів на спецрахунку становить понад 1,1 мільярда гривень.

    Юрій Свиридюк
     
    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.