• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Босфорі зростає черга суден, які очікують проходження інспекції: в чому причина

    Опубликовано: 2023-01-05 11:20:12

    РФ намагається гальмувати інспекцію суден.

    В Адміністрації морських портів України повідомили, що через затримку інспекції з боку російської сторони зростає черга з суден, які очікують проходження інспекції у Босфорі для подальшого руху до українських портів.

    Про це повідомляє "Європейська правда".

    "Які б ефективні інструменти планування ми не впроваджували, в роботі "зернового коридору" є деструктивна позиція РФ. Саме через неї при проходженні контролю у Босфорі, замість необхідних 24-30 суден на добу (в рівних долях на вхід і на вихід), реально здійснюється інспекція в середньому лише 3,5 суден на вхід і 3 – на вихід. Ми вже бачили минулого місяця чергу у Босфорі з понад 150 суден, які простоювали там більш ніж 30 діб. Тоді вирішували цю проблему спільно з ООН та Туреччиною. Сьогодні така тенденція повторюється", – розповів керівник адміністрації морських портів України Олексій Востріков.

    Він додав, що станом на 2 січня черга складала 96 суден. Якщо ситуація не зміниться, то черга буде зростати. Порти при цьому приймають 50% від тих суден, які могли би приймати.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.