• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2022 році уряду вдалося залучити до бюджету 200 мільярдів гривень від продажу облігацій

    Опубликовано: 2023-01-03 17:30:36

    Уряду у 2022 році вдалося залучити від продажу військових облігацій майже 200 млрд грн. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

    «Ще одним кроком на підтримку здорових державних фінансів стала успішна боргова політика. Перемовини, які проводив уряд і Міністерство фінансів, завершилися тим, що всі платежі за зовнішнім боргом були відтерміновані на два роки. Майже 200 мільярдів гривень вдалося залучити від продажу військових облігацій», — сказав Шмигаль.

    Він наголосив, що з перших днів робилося все, аби підтримати приватний сектор.

    «Ми ввели податкові, регуляторні, кредитні пільги. Запускали нові програми підтримки бізнесу, допомагали з релокацією, допомагали з логістикою», — наголосив Шмигаль.

    Де купити військові облігації — читайте за посиланням.
    Шмигаль нагадав, що тільки в межах пільгової програми «Доступні кредити 5−7−9%» на підтримку бізнесу було видано 70 млрд грн. Ще більш як 45 млрд грн було видано за програмою портфельних гарантій.

    Нагадаємо
    У зв’язку з російською агресією український уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій в обсязі до 400 млрд грн. Мінфін проводить аукціони з продажу ОВДП щовівторка, починаючи з 1 березня.

    Про військові облігації
    Військові облігації — це інвестиційний інструмент підтримки державного бюджету, доступний для громадян, бізнесу та іноземних інвесторів.

    Кошти від облігацій, залучені до державного бюджету України, використовуються на безперебійне забезпечення фінансових потреб держави в умовах воєнного стану — соціальні та оборонні.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.