• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала нову партію Starlink від Польщі

    Опубликовано: 2023-01-03 17:00:47

    Україна отримала чергову партію Starlink — 30 грудня вони відправляться в «Пункти незламності», а також для підтримки медичної й енергетичної сфери. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

    Деталі
    «Дуже важливо, щоб українці залишалися на зв'язку з близькими, а критична інфраструктура продовжувала працювати, попри найскладніші ситуації», — заявив Шмигаль.

    За його словами, це вже третя партія Starlink, яку Україна отримує від Польщі. І перша частина великої партії, яку чекають до кінця січня.

    «Це одна з найбільших партій від наших польських друзів. Старлінки вже поїхали в Пункти незламності по всій країні. Ще частину передаємо на підтримку енергетичної та медичної сфер. Щоб українці були на звʼязку під час блекаутів, а об'єкти критичної інфраструктури могли працювати в найскладніших умовах», — додав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

    Це вже третя партія Starlink від Польщі. Разом з попередніми — це близько 20 тисяч терміналів, зазначив міністр.

    «Команда Мінцифри продовжує вести перемовини зі SpaceX та партнерами, щоб Україна отримала ще більше Старлінків», — написав Федоров.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.