• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МЗС відповіли на скандал з призначенням послом в Болгарії «некадрової дипломатки»

    Опубликовано: 2022-12-28 10:20:39

    У Міністерстві закордонних справ пояснили призначення Олесі Ілащук послом України в Болгарії, яке напередодні викликало широку увагу низки ЗМІ та соцмереж.

    Як ідеться у коментарі відомства, за наявною у нього інформацією, Ілашук отримала диплом з відзнакою за спеціальністю "Країнознавство" кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

    Зазначено, що вона має кваліфікацію спеціалістки з міжнародних відносин, перекладачки, а також вільно володіє англійською мовою. Також у МЗС вказують, що уряд Болгарії після оцінки її кандидатури, як це заведено у міжнародній практиці, без зволікань надав Ілащук агреман, не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії.

    "Призначення на посади послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою. В Україні за останні два роки усі некадрові дипломати, які були призначені на посади послів, демонструють гідні результати роботи. Лише за ними, а не інтерпретаціями та образами і варто судити про роботу посла за кордоном", - підкреслили у міністерстві.

    Нагадаємо, що 23 грудня після виступу з настановами перед послами України президент Володимир Зеленський, зокрема, замінив голів дипломатичних місій у Латвії та Болгарії.

    Послом в останній було призначено Ілащук, на минулу діяльність якої звернули увагу певні ЗМІ, що викликало в соцмережах дискусію про доцільність такого кадрового рішення.

    Зокрема, призначена посол раніше позиціонувала себе в інтернеті як клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт, гештальт-коуч, сексолог-консультант, медіатор, фасилітатор, тренер, магістр управління, а також як керівниця ювелірної компанії.

    Зазначимо також, що 26 листопада Зеленський призначив нових послів - Івана Холостенка (в Нігерії) та Юрія Клименка (в Аргентині). Останній при цьому був увільнений від виконання обов'язків спецпредставника України з питань придністровського врегулювання.

    У зверненні до послів, нагадаємо, сам президент також анонсував відкриття 10 нових посольств у країнах Африки та вказував на важливість уваги саме до країн Глобального Півдня.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.