• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Одна з найбільших майнінгових компаній Core Scientific подала заявку на банкрутство

    Опубликовано: 2022-12-23 18:00:22

    Одна з найбільших майнінгових компаній у США Core Scientific подала заяву про банкрутство після падіння цін на криптовалюту та зростання цін на енергоносії. Але все одно збирається продовжити майнінг. Про це повідомляє CNBC з посиланням на джерела.

    Деталі
    Core Scientific майнить надійні криптовалюти, такі як біткоїн. Процес передбачає підключення центрів обробки даних по всій країні, оснащених вузькоспеціалізованими комп’ютерами, які обробляють математичні рівняння, щоб перевіряти транзакції та одночасно створювати нові токени.

    Цей процес вимагає використання дорогого обладнання, певного технічного ноу-хау та великої кількості електроенергії.

    Падіння капіталізації
    Ринкова капіталізація Core Scientific впала до $78 млн станом на кінець торгів у вівторок, порівняно з оцінкою в $4,3 млрд у липні 2021 року. За минулий рік акції впали більш ніж на 98%.

    За словами джерела, знайомого з ситуацією в компанії, Core Scientific все ще генерує позитивний грошовий потік, але цих грошей недостатньо для погашення фінансової заборгованості за обладнання, яке вона орендувала.

    Співрозмовник додав, що компанія не буде ліквідована, але продовжить працювати у звичайному режимі, досягаючи угоди з власниками цінних паперів старшого рівня, які тримають основну частину боргу компанії.

    У жовтні компанія заявляла, що власники її звичайних акцій можуть зазнати «повної втрати своїх інвестицій», але цього може не статись, якщо галузь відновиться.

    Компанія також повідомила, що не буде виплачувати борги наприкінці жовтня та на початку листопада, і заявила, що кредитори можуть подати до суду на Core Scientific за несплату.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.