• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія отримає плавучий термінал скрапленого газу

    Опубликовано: 2022-12-23 17:30:11

    Фінляндія збирається отримати плавучий термінал скрапленого природного газу (СПГ) протягом приблизно тижня, що допоможе забезпечити постачання країни в умовах енергетичної кризи в Європі. Про це повідомляє Bloomberg.

    Деталі
    Плавуча установка для зберігання та регазифікації, названа Exemplar, допоможе постачати газ до скандинавської країни після того, як у травні припиниться імпорт газу з Росії.

    Поставки газу є життєво важливими для галузей промисловості, включаючи лісове господарство та сталеливарну промисловість, хоча природний газ становить лише близько 5% енергетичного балансу Фінляндії. Газ в основному використовується на заводах, а не для опалення, як у багатьох інших європейських країнах.

    Як повідомили у вівторок у Gasgrid Finland Oy, Exemplar, наданий компанією Excelerate Energy Inc., відплив із Гібралтару та має причалити до південної Фінляндії 25−28 грудня з повним вантажем СПГ. Дата залежить від погоди під час подорожі.

    Після пришвартування завод перетворюватиме СПГ назад у газоподібний стан і проштовхуватиме його в газову мережу країни, і навіть допоможе обслуговувати країни Балтії та Польщу через підводний трубопровід Balticconnector. При повному завантаженні він може перевозити близько 68 000 тонн СПГ.

    Фінляндія також має LNG-термінал у Хаміні, підключений до мережі, а термінали в Порі та Торніо обслуговують місцеву важку промисловість.

    Європа звернулася до СПГ, щоб заповнити прогалину через втрату російського газу внаслідок вторгнення в Україну. Плавучі установки СПГ встановлюються швидше та дешевше, ніж наземні термінали.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.