• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні потрібно імпортувати електроенергії на 800 млн євро, — Зеленський

    Опубликовано: 2022-12-19 11:20:26

    Для стабільного проходження поточного опалювального сезону Україні потрібна допомога Євросоюзу. Зокрема, йдеться про постачання електроенергії вартістю близько 800 мільйонів євро.

    Про це Президента Володимир Зеленський повідомив 15 грудня під час виступу на засіданні Європейської Ради.

    "Росія хоче зламати вашу безпеку через руйнацію нашої інфраструктури. Будь-які блекаути в Україні – це удари по ваших соціальних системах через нові хвилі міграції. Тому я закликаю вас продовжувати робити все, щоб ми могли підтримувати енергозабезпечення українців", — сказав голова держави.

    Він зазначив, що Україна зможе допомогти європейцям експортом електрики, коли відновить генерацію.

    Крім того, для стабільного проходження опалювального періоду Україна потребуємо підтримки для закупівлі обсягу газу, який використовується, щоб компенсувати шкоду від російських ударів по інших видах генерації. За попередніми розрахунками, для цього потрібно закупити 2 мільярди кубометрів газу.

    Відомо, що атаки окупантів по українській критичній інфраструктурі вивели з ладу майже половину енергосистем України. Наразі в Україні не лишилося жодної теплової або гідроелектростанції, яку б не обстріляла Росія. Попри це, українська енергосистема вже вийшла з важкої системної аварії.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.