• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Сіль роз'їла»: у Миколаєві доведеться замінити значну частину системи водопостачання

    Опубликовано: 2022-12-09 11:20:46

    Майже пів року жителі Миколаєва централізовано отримували солону воду, в результаті труби значно пошкоджені. Тепер в місті доведеться замінити близько 250 км труб різного діаметра, зокрема – на 140 см.

    Про це повідомив гендиректор КП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко, передає LIGA.net.

    Водопостачання у Миколаєві було призупинено 12 квітня без попередження. Це сталося через руйнування прісного водогону з Дніпра. Відтоді місто використовувало майже пів року солону воду з Бузького лиману.

    Непридатна для вживання вода почала руйнувати труби. Тепер збитки від використання солоної води гендиректор КП "Миколаївводоканал" оцінив у мільярди гривень.

    "Відновлення (прісного – Delo.ua) водопостачання не зупинить процес корозії, який уже розпочався. Це шкода, яка завдана й уже невідворотна. Це не "заживе", — пояснив Дуденко.

    Раніше мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснював, чому неможливо оперативно ліквідовувати наслідки прориву труби. З'ясувалося, що водогін до Миколаєва — це дві паралельні труби діаметром 1,4 метра. Вага одного погонного метра труб 800 кілограмів. Тож для заміти відрізка в 10 метрів (це 8 тонн), потрібно пригнати на місце кран, а це не так просто в умовах війни.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.