• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українцям дозволили використовувати лише Е-посвідчення водія в «Дії» без пластикового аналога

    Опубликовано: 2022-12-08 17:00:23

    Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль підписав постанову № 1299, яка дозволяє використовувати лише електронне водійське посвідчення в «Дії» без пластикового аналога. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

    «Раніше Україна стала четвертою країною Європи, що узаконила цифрові водійські посвідчення, а відтепер ми вводимо формат діджитал first. Тобто в будь-якій ситуації ви можете використовувати лише електронне водійське посвідчення в „Дії“, тримати документ просто у смартфоні і забути про пластик», — йдеться в повідомленні.

    Навіть під час оформлення водійського посвідчення можна обирати, зробити лише діджитал-документ чи замовити пластикову картку.

    У Дії документ доступний в українськомовній та англомовній версіях. До того ж права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді.

    Коли зміни набувають чинності
    Постанова набуває чинності 14 грудня.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.