• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Молдова домовилися про співпрацю щодо ППО

    Опубликовано: 2022-12-08 12:00:37

    Україна та Молдова домовилися про співпрацю у сфері протиповітряної оборони, а також у сфері покращення прикордонного контролю. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі із главою уряду Молдови Наталією Гаврилицею, передає УНН.

    Цитата

    "Вдячний за візит прем’єр-міністерці Наталії Гаврилиці. Постійна комунікація між Молдовою та Україною робить нас сильнішими… Домовилися співпрацювати в питаннях ППО, покращити прикордонний контроль та підтримувати співпрацю й діалог у питаннях миру та безпеки в Придністровському районі Молдови", – написав Шмигаль уTelegram.

    Деталі

    Він також додав, що під час зустрічі з прем’єркою Молдови сторони досягли низки важливих домовленостей.

    Зокрема, погоджено продовжувати знімати адміністративні та процедурні бар’єри для вільного руху людей і товарів. Також сторони розраховують до середини 2023 року підписати угоду про будівництво автомобільного мосту через Дністер на спільному кордоні. Активізовується формат діалогу в трикутнику Україна-Молдова-Румунія. Домовлено також про утворення двосторонньої робочої групи для координації інтеграції України та Молдови до ЄС.

    Доповнення

    Прем’єр-міністр також повідомив, що в Молдові транслюватимуть національний марафон “Єдині новини”.

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.