• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вибори у США: демократи розширюють більшість у Сенаті

    Опубликовано: 2022-12-08 11:40:19

    Сенатор-демократ Рафаель Ворнок перемагає у другому турі виборів до Сенату в американському штаті Джорджії,що надає Демократичній партії вирішальне додаткове місце у більшості у верхній палаті Конгресу США, пише УНН з посиланням на The Hill.

    Деталі

    Ворнок, старший пастор баптистської церкви Ебенезер в Атланті, переміг колишнього професійного футболіста Гершеля Вокера, якого підтримував колишній президент США Дональд Трамп. Передвиборні ерегони перейшли до другого туру минулого місяця, оскільки жоден з кандидатів не зміг набрати більше ніж 50 відсотків голосів у день виборів.

    У той час як республіканці матимуть більшість у Палаті представників, перемога Ворнока принесе демократам більшість у 51 місце у Сенаті. Демократи технічно мали б більшість, якби й Вокер переміг, але перемога Ворнова означає, що демократи матимуть більшість у всіх комітетах, що дозволить їм легко просувати кандидатів президента Байдена.

    Це друга сенатська гонка, яку Ворнок виграв менш ніж за два роки. Він переміг колишнього сенатора Келлі Леффлер (від Республіканської партії) на позачергових виборах, які також відбулися мали другий тур у січні 2021 року. Нова перемога означає, що він зможе відбути повний шестирічний термін, перш ніж будуть наступні вибори.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.