• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Блінкен вважає, що Китай змінив ставлення до Тайваню через військову допомогу США Україні

    Опубликовано: 2022-12-08 10:30:17

    Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Китай уважно стежить за війною РФ проти України, а Пекін змінив своє ставлення до Тайваню через допомогу Вашингтона Києву. Про це він заявив у відповідь на запитання про те, що військова допомога Україні нібито заважає запобігти війні в Азії, цитує його CNN.

    За його словами, США мають намір зберегти мир і стабільність у Тайванській протоці, а підтримка України допоможе, а не завадить досягненню цієї мети.

    Його запитали про лист сенатора від Республіканської партії Джоша Хоулі, де той написав, що Тайвань важливіший для національних інтересів США, ніж Україна. Раніше Хоулі ставив під сумнів прагнення України вступити до НАТО.

    Блінкен зазначив, що в цьому питанні все з точністю до навпаки, оскільки Китай уважно стежить за війною в Україні, зокрема, за реакцією США та решти світу на агресію Росії.

    "Пекін бачив, як країни об'єднуються незвичайним чином, щоб переконатися, що Україна має все необхідне для самозахисту, щоб чинити величезний тиск на Росію, щоб та припинила агресію, а також переконатися, що у випадку з НАТО ми зміцнюємо нашу власну здатність захищатися у разі поширення цієї агресії", — сказав дипломат.

    Він наголосив, що підтримка України союзниками має вплинути на роздуми КНР про майбутнє, зокрема й щодо Тайваню.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.