• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Космічний телескоп «Джеймс Вебб» показав, як виглядає народження нової зірки

    Опубликовано: 2022-11-21 12:40:25

    Космічний телескоп "Джеймс Вебб" представив фото протозірки у темній хмарі L1527, повідомляє Space.com. Зображення дає можливість зрозуміти, як формуються зірки, схожі на наше Сонце.

    На знімку можна побачити обʼєкт, схожий на пісочний годинник, який сяє синім та помаранчевим. Його видно лише в інфрачервоному світлі. Сама протозірка знаходиться у "горловині" цього годинника, за чорною смугою акреційного диска, який збирає матеріал із космосу.

    У NASA пояснюють, що кольори представляють шари пилу між темною хмарою та телескопом "Джеймс Вебб". Ділянки з найтоншим шаром пилу відображаються синіми. Помаранчеві ділянки представляють місця з найтовстішим шаром пилу, оскільки через них проходить менше синього світла.

    NASA стверджує, що 100000-річна протозірка знаходиться на ранній стадії утворення зірок — наше Сонце сформувалося приблизно 4,6 мільярда років тому. Спостереження за нею дасть уявлення про те, якою була наша Сонячна система на перших етапах її існування.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.