• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інфляція в Італії у жовтні прискорилася до максимуму за 38 років

    Опубликовано: 2022-11-18 18:00:22

    Споживчі ціни в Італії зросли у жовтні на 11,8% у річному вираженні, максимальними темпами за 38 років. Про це свідчать дані італійської статистичної агенції Istat.

    Зростання інфляції
    Попередні дані вказували на зростання цін на 11,9%. Підвищення споживчих цін порівняно з попереднім місяцем становило 3,4%.

    У вересні ціни зросли на 8,9% у річному вираженні та на 0,3% у помісячному.

    Прискорення темпів інфляції пояснюється головним чином динамікою цін на енергоносії та продовольчі товари. Без урахування цих двох категорій ціни зросли на 5,3% у річному вираженні.

    Ціни на енергоносії у жовтні злетіли на 71,1% у річному обчисленні після зростання на 44,5% у вересні, продукти харчування подорожчали на 13,1% (11,4% у вересні).

    Вартість алкогольних напоїв та тютюнових виробів зросла на 2,2% за рік та не змінилася за місяць. Одяг та взуття подорожчали на 3% та на 0,6%, відповідно. Витрати на транспорт зросли на 8,1% на рік і знизилися на 0,4% на місяць.

    Споживчі ціни в Італії, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, зросли у жовтні на 12,6% порівняно з жовтнем минулого року та на 3,8% щодо попереднього місяця.

    Раніше повідомлялося про зростання першого показника на 12,8%. У вересні зростання цін становило 9,4% у річному та 1,6% у помісячному вираженні.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.