• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Верховній Раді пропонують закликати G20 виключити зі свого складу Росію

    Опубликовано: 2022-11-16 11:00:50

    Депутати Верховної Ради пропонують парламенту ухвалити звернення до держав G20 щодо виключення Російської Федерації зі складу цієї групи.

    Відповідний проект постанови №8203 зареєстрований у Раді 14 листопада.

    Серед ініціаторів проекту постанови голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та його заступники Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк, а також низка нардепів.

    Депутати вважають за необхідне прийняти звернення Верховної ради до держав G20 щодо виключення РФ зі складу групи як країну, що не відповідає її цілям і принципам, а також закликати Росію припинити злочини проти України, спрямовані на знищення Української держави, геноцид українського народу, дестабілізацію енергетичної системи та продовольчої безпеки держав світу.

    У разі її схвалення голова Верховної Ради Руслан Стефанчук направить відповідне звернення державам G20.

    Нагадаємо, лідер країни-агресора РФ Володимир Путін не поїде на саміт G20, який відбудеться 15-16 листопада на Балі в Індонезії. Замість нього планують відправити міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

    Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що ні він, ні інший представник України не братиме участі у саміті G20 у разі приїзду туди російського лідера Володимира Путіна. Пізніше речник президента Сергій Никифоров повідомив, що Зеленський візьме участь у саміті, але найімовірніше в онлайн-форматі.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.