• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аналітики допустили зліт фондового ринку США на 25%

    Опубликовано: 2022-11-15 17:00:45

    Свіжі статдані про динаміку споживчих цін у США в жовтні, які виявилися кращими за очікування, можуть вказувати на поворотний момент у боротьбі ФРС США з високою інфляцією і призвести до суттєвого підйому фондового ринку, вважають експерти Fundstrat. Про це повідомляє MarketWatch.

    Прогнози аналітиків
    Аналітики прогнозують, що нинішнє ралі на Уолл-стріт може тривати 50 днів і дозволить індикатору S&P 500 злетіти на 25%, оскільки інвестори очікують, що найбільш агресивні темпи жорсткості монетарної політики ФРС вже позаду.

    У тому числі аналітики звертають увагу на «суттєве уповільнення» зростання споживчих цін у помісячному вираженні, послаблення інфляції у сегменті товарів тривалого користування та зниження цін на медичні страховки.

    Ці ознаки вказують на те, що інфляція може «значною мірою сповільнитися» найближчими місяцями, зазначає директор із досліджень Fundstrat Том Лі, слова якого наводить MarketWatch.

    На думку експерта, у разі збереження сприятливої ситуації базова інфляція підвищуватиметься на 0,3% у помісячному вираженні протягом «трьох-чотирьох місяців».

    Споживчі ціни без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (індекс Core CPI) у жовтні зросли на 0,3% у помісячному вираженні, що нижче, ніж очікували експерти. У вересні підвищення становило 0,6%.

    Лі відзначає, що уповільнення інфляції також може сприяти зростанню фондового ринку США, оскільки економіка уникне глибокої рецесії.

    За його словами, можливість паузи в посиленні монетарної політики ФРС після грудня зросла на тлі нових даних про інфляцію.

    Ринкові аналітики уважно відстежують ознаки, які можуть зазначити те що, що Федрезерв або візьме паузу в агресивному підвищенні ставок, і навіть почне схилятися їх зниження.

    Нагадаємо
    Федрезерва підвищував ставку на 75 базисних пунктів на останніх чотирьох засіданнях, тепер розмір ставки становить 3,75−4%.

    Регулятор уважно стежить за даними про темпи зростання споживчих цін, які є одним із важливих факторів при ухваленні рішень щодо грошово-кредитної політики. Цільовий рівень інфляції для ФРС становить 2%.

    Наступне засідання Федрезерву відбудеться 13−14 грудня. Ринки закладають у поточні котирування підвищення розміру процентної ставки на 50 базисних пунктів на найближчому засіданні.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.