• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Податок на Google»: держбюджет України за третій квартал отримає майже $40 мільйонів

    Опубликовано: 2022-11-14 17:30:36

    Завершилося декларування з «податку на Google» за третій квартал 2022 року. За його результатами, держбюджет України отримає майже $40 млн або 1,5 млрд грн. Про це повідомляє голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев в Telegram.

    Деталі
    «Найбільші суми були сплачені Google Commerce Limited, Apple Distribution International Limited, Google Ireland Limited», — написав він.

    Загалом за 2022 рік міжнародні компанії вже сплатили податок на додану вартість з операцій з постачання електронних послуг фізичним особам на митній території України до державного бюджету України 4,129 млрд грн.

    Нагадаємо
    Закон про «податок на Google» повністю набув чинності з 1 січня 2022 року. Документ вводить європейські норми і зобов'язує міжнародні інтернет-компанії платити 20% податку на додану вартість (ПДВ) в Україні.

    Раніше Гетманцев зазначав, що такі гіганти як Facebook, Viber та інші не платять ПДВ. За підрахунками державний бюджет недоотримує тільки від рекламних послуг 3 млрд грн.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.