• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія шукає зброю в Ірані та Північній Кореї. Китай нічого не постачав Москві — Пентагон

    Опубликовано: 2022-11-03 13:20:53

    Росія намагається отримати озброєння від Ірану та Північної Кореї, США не мають даних про те, що Китай передавав Москві військову допомогу. Про це на брифінгу повідомив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

    За його словами, сьогодні немає жодних ознак того, що Китай постачав чи збирається поставити озброєння Росії, проте Москва запросила зброю чи боєприпаси у КНДР. Він зазначив, що РФ продовжує шукати зброю у Північній Кореї та Ірані.

    Щодо Ірану Райдер заявив, що опора Москви на Тегеран – це ознака ізоляції російського диктатора Володимира Путіна.

    "Іран надав Росії безпілотники, і ми очікуємо, що вони, ймовірно, шукатимуть їх ще. У нас є побоювання, що РФ може також спробувати придбати в Ірану додаткові передові боєприпаси, наприклад, ракети класу "земля-земля". Якщо ми побачимо, що Росія застосовує такі можливості на полі бою, ми обов'язково зробимо, що ми можемо, щоб висвітлити це", — сказав генерал.

    Раніше канал CNN з посиланням на представників західної країни, яка "уважно стежить за іранською програмою озброєнь", повідомив про те, що Іран готується відправити РФ близько 1000 балістичних ракет малої дальності класу "земля-земля" та ударних безпілотників для війни проти України.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.