• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Угорщині кількість російських дипломатів за рік зросла на третину – ЗМІ

    Опубликовано: 2022-11-03 13:00:11

    Кількість російських дипломатів в Угорщині лише за один рік зросла приблизно на 30%. Про це повідомляють дані, зібрані угорськими журналістами, повідомляє RTL.

    Угорщина залишається єдиною країною Євросоюзу, яка після початку вторгнення Росії в Україну не зробила помітних кроків до скорочення кількості дипломатичних представників Росії, зазначає видання.

    За даними журналіста проєкту Direkt36 Саболча Паньї, у той час, як більшість країн ЄС скорочували чисельність російських диппредставництв, кількість дипломатів РФ в Угорщині збільшилася на 30% за рік: якщо на кінець листопада 2021 року в Угорщині працювали 46 російських дипломатів, то до кінця жовтня 2021 року їхня кількість збільшилася у кілька етапів до 62.

    Для порівняння, зазначає Паньї, у Лондоні залишилося 35 російських дипломатів, у Варшаві – 20, у Братиславі – 15.

    Експерт з питань безпеки та колишній офіцер військової розвідки Йожеф Кіс Бенедек вважає, що 60-70% дипломатів РФ можуть бути пов'язані з однією з російських спецслужб, хоча уряд Угорщини заявляє, що всі дипломати проходять необхідні перевірки службою національної безпеки.

    "Угорський уряд демонстративно утримується від будь-яких жестів, які могли би відштовхнути Росію, і той факт, що ми не надсилаємо російських дипломатів, також вписується в цю тенденцію", – вважає Паньї.

    В угорському МЗС на запитання ЗМІ відповіли, що визначення кількості дипломатів у будь-якому разі є "суверенним правом країни, що їх направляє".

    Сергій Бережний
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.