• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Collins назвав слово року: вплинула війна рф проти України

    Опубликовано: 2022-11-02 17:00:45

    Словник англійської мови Collins Dictionary назвав слово "permacrisis" ("пермакриза") словом року, пише УНН з посиланням на BBC News.

    Деталі

    "Пермакриза - слово, що описує відчуття щодо життя в період війни, інфляції та політичної нестабільності - було обрано словом року за версією Collins Dictionary", - пише видання

    Це "підсумовує, наскільки жахливим був 2022 рік для багатьох людей", сказав голова Collins Learning Алекс Бікрофт.

    Слово очолило щорічну добірку Collins з 10 слів або фраз, які "відображають нашу мову, що постійно розвивається, і переживання тих, хто її використовує".

    "Мова може бути дзеркалом того, що відбувається в суспільстві та та у світі в цілому, і цей рік кидає виклик за викликом", - зауважив Бікрофт.

    Він вважає зрозумілим, що люди можуть відчувати, що "ми перебуваємо в постійному стані невизначеності та занепокоєння", після того, як "пережили потрясіння, спричинені Brexit, пандемією, суворою погодою, війною в Україні, політичною нестабільністю, енергетичною кризою та кризою вартості життя".

    "Наш цьогорічний список відображає поточний стан світу – не дуже хороші новини, хоча, з рішучістю українського народу, що відображено включенням Києва, і світанком нової карольської ери у Великій Британії, є промінці надії", - зауважив Бікрофт.

    Ось список 10 слів і фраз в алфавітному порядку, а також їх визначення:

    Carolean: що стосується Карла III або його правління.
    Kyiv: столиця України, на річці Дніпро.
    Lawfare: стратегічне використання судових процесів для залякування чи створення перешкод опоненту.
    Partygate: політичний скандал через зібрання, що проводилися в британських урядових установах у 2020 і 2021 роках всупереч обмеженням у сфері охорони здоров'я, які існували на той час.
    Permacrisis: тривалий період нестабільності та незахищеності, особливо внаслідок серії катастрофічних подій.
    Quiet quitting: практика не виконувати більше роботи, ніж за контрактом, особливо для того, щоб витрачати більше часу на особисті справи; практика виконувати небагато роботи чи взагалі не виконувати її, перебуваючи своєму робочому місці.
    Splooting: положення лежачи на животі з витягнутими ногами.
    Sportswashing: спонсорство або реклама спортивних заходів з метою зміцнення репутації, раніше заплямованої, або відволікання уваги від сумнівної діяльності.
    Vibe shift: значна зміна переважаючої культурної атмосфери чи тенденції.
    Warm bank: опалювана будівля, куди можуть піти люди, які не можуть дозволити собі опалювати власне житло.
    Доповнення

    У 2021 році видавництво Harper Collins, що випускає тлумачний словник англійської мови, назвало словом року вираз "NFT", абревіатуру словосполучення "невзаємозамінний токен".

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.