• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС заморозив понад 17 мільярдів євро російських активів — єврокомісар

    Опубликовано: 2022-11-01 16:30:51

    ЄС заморозив понад 17 мільярдів євро ($16,9 мільярда) російських активів в рамках санкційних пакетів проти РФ. Про це повідомив комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерсі, пише zn.ua з посиланням на DPA.

    Заморожені активи
    «На цей час заморожені активи 90 осіб, понад 17 млрд євро в семи країнах-членах, в тому числі 2,2 млрд євро в Німеччині», — розповів єврокомісар.

    Блок ухвалив вісім пакетів санкцій проти Росії з початку війни. Українські політики неодноразово вимагали, щоб заморожені активи РФ були використані для відновлення України після війни.

    «Якщо ЄС конфіскує гроші, які надходять від злочинного бізнесу, їх можна направити в компенсаційний фонд для України. Однак ця сума далеко не достатня для фінансування реконструкції», — зауважив Рейндерс.

    У межах західних санкцій також заморожено 300 мільярдів євро з валютних резервів російського Центробанку, додав єврокомісар. Рейндерс допустив заморозку резервів Центробанку Р Ф, поки Москва не почне відбудову України.

    «З моєї точки зору, принаймні, можна зберегти ці 300 млрд євро як гарантію, поки Росія добровільно не візьме участь у відновленні України», — зазначив він.

    Нагадаємо
    Раніше «Мінфін»писав, що за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, відновлення України буде коштувати сотні мільярдів і його фінансування має відбутися за російські кошти. Країни Заходу уже заморозили $300−500 млрд російських активів.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.