• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Криптовалютна спільнота задонатила Україні понад $178 мільйонів у криптовалютах

    Опубликовано: 2022-11-01 09:00:14

    Криптовалютна спільнота задонатила Україні понад $178 мільйонів у криптовалютах станом на 30 вересня. Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-сфери Олександр Борняков.

    Популярні криптовалюти
    За його словами, 1/3 цих коштів зібрали завдяки криптофонду Aid For Ukraine.

    Серед найпопулярніших криптовалют для здійснення донатів — ефіріум, біткоїн та стейблкоїни USDT та BUSD. Більшість коштів (52%) надійшло на підтримку ЗСУ, а 48% - на гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від війни.

    Як працює фонд Aid For Ukraine
    Aid For Ukraine він працює шляхом передачі криптовалюти на криптобіржу FTX. Біржа конвертує криптовалюту у фіатні гроші, передані до Національного банку України.

    Як писав Мінфін, 15 березня Міністерство цифрової трансформації запустило сайт Aid For Ukraine для криптодонатів, на якому можна підтримати Україну в боротьбі з Росією. Зібрані активи конвертують у гривні та направляють на кіберзахист, інформаційну протидію російській пропаганді та технічну допомогу ЗСУ.

    У пожертвуваннях для Aid For Ukraine взяла участь стейкінгова платформа Everstake, яка сумарно передала на потреби української армії $10 млн.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.