• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні запустять індустріальні парки: Уряд затвердив рішення

    Опубликовано: 2022-10-29 10:40:14

    Кабінет міністрів затвердив два рішення, які передбачають запуск індустріальних парків в Україні. Про це на засіданні Уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

    Цитата

    “Сьогодні на порядку денному маємо два рішення, які дозволять запустити в Україні індустріальні парки в тому вигляді, у якому вони принесли успіх в багатьох країнах до цього”, – заявив він.

    Деталі

    Зокрема, Кабмін затверджує порядок надання коштів для облаштування індустріальних парків та будівництва об’єктів інфраструктури, необхідних для їх функціонування.

    За умовами порядку максимальна сума — до 60 млн грн і за умови, що це не більше 80% від проекту.

    Також одночасно схвалено порядок надання компенсації відсоткової ставки за кредитами, які беруться для облаштування індустріального парку, а також для здійснення господарської діяльності у межах цих парків.

    “Для компанії, яка облаштовує індустріальний парк, максимальний обсяг компенсації становитиме 60 млн грн, для учасників — 45 млн грн. Усі ці кошти дадуть змогу вже найближчим часом десяткам бізнесів по всій країні активізувати виробництво та створення нових робочих місць”, – додав він.

    Доповнення

    У жовтні минулого року Президент України Володимир Зеленський підписав закон “про індустріальні парки”, який передбачає запровадження стимулів для інвесторів в індустріальні парки в Україні.

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.