• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нове житло за вигідними умовами: в «Дії» стартує бета-тест послуги «єОселя»

    Опубликовано: 2022-10-28 14:00:40

    28 жовтня стартує запис на бета-тест програми пільгових державних кредитів на житло - «єОселя» в застосунку «Дія». Отримати такий кредит можна навіть під час війни.

    Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

    "Збираємо людей на бета-тест програми доступного кредитування "єОселя" в застосунку Дія. Якщо ви вже намагалися отримати іпотеку, то знаєте, що це доволі складний процес. Ми ж спростили його до кнопки «Почати» в послузі "єОселя" в меню послуг "Дії". Далі ваші дані підтягуються з реєстрів автоматично. Надсилаєте заяву в один чи кілька банків і чекаєте на рішення про видачу кредиту", - зазначив Федоров.

    Програма "єОселя" ініційована президентом України Володимиром Зеленським. Вона дозволить придбати житло з пільговими відсотковими ставками.

    На першому етапі взяти кредит на житло під 3% зможуть військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики та члени їхніх сімей, медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах.

    Кредит надається на строк від 1 до 20 років для придбання помешкання в житловому будинку квартирного типу. Власний внесок – від 20% вартості предмета іпотеки.

    Програма доступної іпотеки "єОселя" реалізується через ПАТ "Українська фінансова житлова компанія" та Фонд розвитку підприємництва.

    "Якщо ви належите до однієї з категорій, то можете долучитися до тестування. Для цього в застосунку "Дія подаєте заяву про участь у програмі "єОселя" та отримуєте попереднє рішення про погодження суми кредиту без походу в банк", - зауважив Федоров.

    З січня 2023 року програму масштабують для інших категорій. Їм буде доступний кредит під 7%.

    Нагадаємо, в Україні видано перший доступний іпотечний кредит під 3% річних за новою державною програмою “єОселя”. Позику співробітниці Національної поліції України в Чернігові видав Ощадбанк.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.