• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна цього тижня перейде на зимовий час

    Опубликовано: 2022-10-24 17:00:06

    Дія літнього часу в Україні скасовується 30 жовтня 2022 року о 4 (четвертій) годині за київським часом. В останню неділю жовтня годинна стрілка переводиться на 1 (одну) годину назад.

    Дія літнього часу в Україні скасовується 30 жовтня 2022 року о 4 (четвертій) годині за київським часом.

    У країні переводять годинники з 1996 року, але водночас хочуть відмовитися від цієї практики. Утім, у березні 2021 року Верховна Рада провалила голосування за законопроєкт, який скасував би переведення годинників, і відправила його на доопрацювання.

    Як перехід на літній час впливає на економіку
    За оцінками NRC, Національної науково-дослідної ради Канади, переведення годинників в Європі підвищує обіг у сфері дозвілля на 3%. А за даними автора книги про переведення часу Тафтса Майкла Даннінга, якщо в американців з'являється додаткова година після роботи, коли на вулиці ще світло, вони йдуть за покупками.

    Проте ще одне дослідження, проведене фахівцями Університету Північного Техасу, показало, що люди з нестачею сну більше схильні до ризику.

    «Істотної економічної вигоди від такого переходу немає. Є переваги у використанні світлої частини дня для відпочинку», — раніше заявляли у Національній академії наук України.

    Наразі економісти вважають, що перехід на літній і зимовий час не впливає на споживання електроенергії, тому переведення стрілок годинників втрачає необхідність.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.