• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жодне посольство не повідомляло про наміри залишити Україну - МЗС

    Опубликовано: 2022-10-19 13:15:48

    Жодне іноземне посольство в Україні не повідомляло про наміри залишити країну через безпекову ситуацію.

    Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

    "Ми постійно підтримуємо зв'язок із іноземними посольствами, які повернулися до України після 24 лютого. Наразі жодна установа — США, Великої Британії, Канади, ЄС та багато інших — не повідомляла про наміри виїхати за межі української території. Всі на місці", - йдеться в повідомленні.

    Він зазначив, що зараз є багато неправдивих вкидів про функціонування іноземних дипломатичних представництв в Україні. Здебільшого їх роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку.

    "Безпекова ситуація постійно змінюється, а обов’язком кожної держави є турбота про своїх громадян за кордоном. Із інтенсифікацією Росією ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі, деякі країни поновили рекомендації для свої громадян виїхати за межі України. Аналогічно робить і Україна, коли йдеться про загрозу для українців за кордоном", - повідомив речник МЗС.

    Він нагадав, що тиждень тому Росія поцілила по двох дипломатичних установах в Києві, завдавши руйнувань їхнім будівлям.

    "Закликаємо іноземних дипломатів, так само як і українців, не нехтувати сигналами тривоги та ховатися в укриттях, коли з’являється небезпека. Українська сторона продовжуватиме докладати максимальних зусиль задля захисту дипломатичних установ відповідно до своїх зобов’язань в рамках міжнародного права", - додав Ніколенко.

    Нагадаємо, російська армія почала активно застосовувати іранські безпілотники Shahed-136. Втім, як зазначають в Інституті вивчення війни (ISW), це навряд чи суттєво вплине на перебіг війни в Україні.

    Але завдяки цим дронам-камікадзе країна-агресор продовжує терор мирного населення України.

    При цьому, у Ірані офіційно заперечили постачання Росії дронів-камікадзе.

    Так, 17 жовтня Київ атакували ворожі дрони-камікадзе. Мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи в місті. Також окупанти вдарили по критичній інфраструктурі в Сумській і Дніпропетровській областях.

    18 жовтня російські війська обстріляли Київ, Житомир, Дніпро, Харків, Миколаїв та Кривий Ріг.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.