• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українцям обіцяють, що в листопаді ціни стабілізуються

    Опубликовано: 2022-10-18 09:00:23

    У листопаді українці побачать певну стабілізацію продовольчих цін. В Україні буде вдосталь соняшникової олії, цукру та яєць. Про це зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

    Нові ціни
    «Внутрішня продовольча безпека України повністю забезпечена, дефіциту продовольства не очікується. У нас буде вдосталь соняшникової олії, цукру та яєць, підстав для суттєвого здорожчання цих продуктів немає. Навпаки — у листопаді українці побачать певну стабілізацію продовольчих цін», — заявив Дмитрасевич.

    За його словами, підстав для суттєвого здорожчання соняшникової олії, цукру та яєць немає. Навпаки у листопаді українці побачать «певну стабілізацію продовольчих цін».

    Стосовно соняшникової олії, то аграрії наразі зібрали 2,6 млн тонн насіння соняшника, а прогноз збору на цей рік — 9,5 млн тонн.

    «Це менше в порівнянні з попереднім роком, який був рекордним та приніс 16,3 млн тонн соняшника. Причини такого зменшення зрозумілі — війна та погодні умови, які уповільнили темпи збору. Але для внутрішніх потреб цього більше, ніж достатньо. Тому, якщо не говорити про загальну інфляцію і здорожчання логістики, подорожчання олії не має бути», — запевнив Дмитрасевич.

    Так само, за його словами, стабільною має залишатись ціна на цукор.

    Аграрії посіяли 180 тис. га цукрового буряка, що трохи менше проти минулого року — 224 тис га. З зібраного цьогоріч буряка має вийти 1 млн тонн цукру. «Дефіциту цукру не буде, як і його суттєвого здорожчання», — підкреслив заступник міністра.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.