• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада купує Westinghouse Electric за $7,88 мільярда

    Опубликовано: 2022-10-14 09:45:34

    Канадські Cameco Corp та Brookfield Renewable Partners куплять американську Westinghouse Electric Co., що працює у сфері ядерної енергетики, за $7,88 млрд. Про це пише Financial Times.

    Що відомо
    Канадські компанії сформують для цього стратегічне партнерство, повідомляється у спільному пресрелізі. В результаті Cameco належатиме 49% акцій Westinghouse, Brookfield Renewable разом з її інституційними інвесторами — 51%.

    Очікується, що операцію буде завершено у другому півріччі 2023 року.

    Консорціум придбає Westinghouse у Brookfield Business Partners — компанії, яку Brookfield Asset Management використовує для управління бізнес-послугами та промисловими операціями у рамках своєї інвестгрупи.

    Нагадаємо
    Westinghouse збанкрутувала у 2017 році на тлі великих перевитрат на двох американських АЕС — у Джорджії та Південній Кароліні. На той момент компанія була «дочкою» японської Toshiba Corp. Brookfield Business Partners купила Westinghouse у 2018 році у Toshiba за $4,6 млрд.

    Компанія Westinghouse обслуговує близько половини атомних реакторів у світі. Cameco є найбільшою у світі публічною урановою компанією.

    Brookfield Renewable Partners володіє та керує активами у сфері відновлюваної енергетики та на 60% належить Brookfield Asset Management.

    Котирування акцій Cameco впали на 10,5% на додаткових торгах на NYSE у вівторок, папери Brookfield Renewable Partners подешевшали на 2%.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.