• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розкрили природу концентричних кілець навколо віддаленої зірки – вони містять пил

    Опубликовано: 2022-10-13 13:45:48

    Концентричні кільця навколо подвійної зірки WR140, відкриті телескопом "Джеймс Вебб", виявилися клубами органічного пилу, повідомляє Space.com. Пара зірок у сотні тисяч разів яскравіша за Сонце.

    Взаємодія цих двох величезних зірок призводить до утворення концентричних кілець, що містять пил, який обертається навколо центру тяжіння. Дослідники вважають, що пил отримує додатковий поштовх від надзвичайно яскравого зіркового світла, яке виробляє подвійна зірка WR140, яка приблизно в мільйон разів яскравіша за Сонце.

    Ще одне фото кілець зробила наземна обсерваторія Кек – на ньому видно лише два кільця. Водночас на фото "Вебба" видно 17 кілець.

    Аналіз зображень з "Вебба" показав, що пил, який утворюють ці зірки, містить органічні, багаті вуглецем "зерна", ті самі частинки, які є будівельними блоками життя на Землі.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.