• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • СОТ знизила прогноз зростання світової торгівлі на 2023 рік

    Опубликовано: 2022-10-07 09:00:52

    Світова організація торгівлі (СОТ) покращила прогноз зростання світової торгівлі на 2022 рік до 3,5% з очікуваних у квітні 3%, проте суттєво знизила прогноз на 2023 рік — до 1% з 3,4%. Про це йдеться в доповіді організації, передаєІнтерфакс-Україна.

    Світова організація торгівлі (СОТ) покращила прогноз зростання світової торгівлі на 2022 рік до 3,5% з очікуваних у квітні 3%, проте суттєво знизила прогноз на 2023 рік — до 1% з 3,4%.

    Прогнози СОТ
    «Імпульс до зростання світової торгівлі сповільниться у другому півріччі 2022 року й залишиться слабким у 2023 році через численні потрясіння у світовій економіці», — сказано в доповіді.

    Попит на імпорт, як очікується, знизиться на тлі сповільнення темпів зростання найбільших економік світу з різних причин.

    «У Європі високі ціни на енергоресурси, викликані війною РФ проти України, призведуть до падіння споживчих витрат і підвищення витрат виробників. У США посилення монетарної політики вдарить по секторах, чутливих до зміни процентних ставок. Китаю доводиться стикатися зі спалахами COVID-19, спадом виробництва і навіть слабкістю зовнішнього попиту», — зазначається в доповіді.

    Збільшення витрат на імпорт палива, продуктів харчування та добрива може призвести до нестачі продовольства та проблем із заборгованістю в країнах, що розвиваються, попереджає СОТ.

    «Світова економіка зіткнулася з комплексною кризою. Картина 2023 стала набагато похмурішою», — заявила генеральна директорка СОТ Нгозі Оконджо-Івеала.

    Організація також знизила прогноз глобального економічного зростання на 2023 рік до 2,3% із 3,3%. 2022 року, за оцінками СОТ, світова економіка зросте на 2,8%.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.