• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський визнав нікчемними укази Путіна щодо окупованих територій

    Опубликовано: 2022-10-05 10:20:36

    Президент Володимир Зеленський визнав нікчемними ряд указів російського президента Володимира Путіна, в котрих йде мова про визнання «незалежними» окупованого Криму, «ЛНР», «ДНР», а також частин Запорізької та Херсонської областей. Про це йдеться в Указі президента №687/2022 від 4 жовтня.

    Згідно з документом, визнаються нікчемними, тобто такими, що не породжують жодних юридичних наслідків, укази Президента Росії від 17 березня 2014 року № 147, від 21 лютого 2022 року № 71, від 21 лютого 2022 року № 72, від 29 вересня 2022 року № 685, від 29 вересня 2022 року № 686, а також будь-які інші рішення, акти та договори, прийняті, видані та укладені на підставі або у зв’язку з реалізацією зазначених указів російського президента.

    В згаданих документах Путін визнав "незалежними" окупований Крим, "ЛДНР", та окуповані частини Запорізької та Херсонської областей.

    Нагадаємо, раніше генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніо Гутерреш заявив, що будь-яке рішення РФ про приєднання Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України не матиме юридичної сили, а псевдореферендуми, котрі Росія провела на окупованих українських територіях, не є справжнім народним волевиявленням.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.