• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мобілізація та втеча чоловіків із країни підірвуть економіку Росії – Politico

    Опубликовано: 2022-10-04 13:00:32

    У Росії немає плану підтримки економіки на випадок війни – заміщення робочих місць тих, кого мобілізували, або хто втік із країни. Це підірве російську економіку, пише Politico.

    Як зазначається, російському диктатору Володимиру Путіну, можливо, вдасться мобілізувати 300 000 резервістів, які, за його словами, потрібні для війни в Україні, але з моменту оголошення мобілізації вже близько 360 000 людей поїхали до Грузії й Казахстану, щоб уникнути цієї долі, багато людей вирушили до інших країн.

    Чим більше Кремль мобілізує, тим більше чоловіків намагатиметься залишити країну, і це має величезні наслідки не тільки для збройних сил, а й для всіх видів російських робочих місць.

    Сектори економіки, що є критично важливими для функціонування суспільства — від заводів до інтернет-провайдерів — перебувають під загрозою серйозного збою. Росія не має плану, щоб упоратися з цим.

    У статті Politico наводять приклад Фінляндії та Швеції, де розроблені докладні плани на випадок війни – компанії всіх секторів економіки складають списки важливих працівників, яких не можна мобілізувати за жодних обставин.

    У кожному промисловому секторі також є постійний керівник  для готовності до подібних криз, є комітет, що відповідає за кризове планування, Національне агентство аварійного постачання країни відповідає за забезпечення постачань широкого спектра найважливіших товарів під час криз.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.