• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти звільнили голову Запорізької АЕС, – голова МАГАТЕ

    Опубликовано: 2022-10-04 10:30:25

    Російські загарбники звільнили генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова, якого ті захопили 30 вересня. Про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

    "Я вітаю звільнення Ігоря Мурашова. Я отримав підтвердження, що він благополучно повернувся до своєї родини", – написав Гроссі у Twitter.

    Як повідомлялося з посиланням на НАЕК "Енергоатом", близько 16:00 30 вересня російський патруль затримав Мурашова дорогою від станції до Енергодару та із зав'язаними очима вивіз у невідомому напрямку.

    Пізніше стало відомо, що Рафаель Гроссі відвідає столиці Україні та Росії 3-9 вересня. Таке рішення було прийняти якраз через викрадення окупантами генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

    Гроссі пообіцяв в рамках поїздки спрямувати свої консультаційні зусилля на якнайшвидше узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та безпеки навколо ЗАЕС. В МАГАТЕ зазначали, що викрадення Мурашова є неприпустимим, бо він відповідає за забезпечення ядерної безпеки та безпеки станції.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.