Окупанти звільнили голову Запорізької АЕС, – голова МАГАТЕ

04 окт, 10:30

Російські загарбники звільнили генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова, якого ті захопили 30 вересня. Про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

"Я вітаю звільнення Ігоря Мурашова. Я отримав підтвердження, що він благополучно повернувся до своєї родини", – написав Гроссі у Twitter.

Як повідомлялося з посиланням на НАЕК "Енергоатом", близько 16:00 30 вересня російський патруль затримав Мурашова дорогою від станції до Енергодару та із зав'язаними очима вивіз у невідомому напрямку.

Пізніше стало відомо, що Рафаель Гроссі відвідає столиці Україні та Росії 3-9 вересня. Таке рішення було прийняти якраз через викрадення окупантами генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

Гроссі пообіцяв в рамках поїздки спрямувати свої консультаційні зусилля на якнайшвидше узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та безпеки навколо ЗАЕС. В МАГАТЕ зазначали, що викрадення Мурашова є неприпустимим, бо він відповідає за забезпечення ядерної безпеки та безпеки станції.

Максим Беркаль

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/534535.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua