• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готується до набуття членства у Банку розвитку Ради Європи

    Опубликовано: 2022-10-03 10:00:14

    Заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова та Директор Департаменту міжнародних фінансових проєктів Катерина Елішиєва зустрілись з представниками Офісу Ради Європи в Україні для обговорення питання вступу України до Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ). Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

    Заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова та Директор Департаменту міжнародних фінансових проєктів Катерина Елішиєва зустрілись з представниками Офісу Ради Європи в Україні для обговорення питання вступу України до Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ).

    Деталі
    Згідно з виконанням Цілей сталого розвитку та Резолюції ПАРЄ 2198 (2018) «Гуманітарні наслідки війни в Україні» було створено Міжвідомчу групу з питань членства України в БРРЄ.

    Метою є забезпечення житлом громадян України, у тому числі внутрішньо переміщених осіб та сприяння проведенню державної житлової політики.

    Співпраця також включає в себе розробку нових фінансово-кредитних програм, реалізацію міжнародних інвестиційних проєктів, в тому числі для подальшого кредитування внутрішньо переміщених осіб.

    «Ми високо цінуємо можливість використовувати значний досвід Банку розвитку Ради Європи щодо імплементації важливих соціальних проєктів у цей складний для України час. Міністерство фінансів вже проводить роботу з профільними Міністерствами щодо потенційних спільних проєктів з банком», — зазначила Ольга Зикова.

    За її словами, співпраця з БРРЄ, окрім застосування успішного досвіду у ході модернізації житлових програм та механізмів фінансування в Україні, може мати фінансове наповнення реалізації проєктів з будівництва житла для соціально незахищених верств населення, в тому числі надання кредитів для подолання наслідків повномасштабної збройної агресії РФ проти України.

    БРРЄ
    Банк розвитку Ради Європи є багатосторонньою фінансовою установою, яка має виключно соціальну спрямованість. БРРЄ був створений у 1956 році з метою вирішення європейськими країнами питань, пов’язаних із соціально-спрямованою реінтеграцією біженців, переміщених осіб та мігрантів. Членство у Банку відкрите для всіх країн-членів Ради Європи та європейських країн. Станом на сьогодні членами Банку є 40 держав-членів РЄ, Святий Престол та Косово.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.