• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна обговорила з Канадою трибунал за злочини рф

    Опубликовано: 2022-09-19 18:00:07

    Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що у переговорах з канадським колегою Джастіном Трюдо у Лондоні порушив теми санкцій проти російських енергоресурсів та трибуналу за злочини рф в Україні, пише УНН.

    Цитата

    "Обговорили... санкції проти російських енергоресурсів і створення трибуналу для притягнення керівництва рф до відповідальності за всі злочини, скоєні в Україні", - зазначив Шмигаль у Telegram.

    Деталі

    У цьому контексті Прем'єр наголосив і на важливості відшкодувань за всі руйнування. І нагадав, що Канада першою ухвалила законодавство про конфіскацію російських активів і їх передачу на відновлення України. "Цей принцип повинен лягти в основу майбутньої системи безпеки, аби кожен агресор знав ціну своїх дій", - вважає Шмигаль.

    Він повідомив, що подякував Трюдо за "лідерство в підтримці нашої держави, постачання зброї та навчання українських військових". "Це вагомий внесок у нашу перемогу", - наголосив очільник українського уряду.

    "Пан Трюдо відзначив, що мужність України та українців надихають весь світ, а також запевнив, що Канада віддана підтримці України", - підсумував Прем'єр.

    Доповнення

    Шмигаль перебуває у Лондоні у складі української делегації на церемонії прощання з королевою Єлизаветою ІІ.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.