• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала перші платежі у розмірі 500 млн євро негайної допомоги від ЄІБ

    Опубликовано: 2022-09-16 09:00:16

    Україна отримала перші платежі в розмірі 500 мільйонів євро у вигляді негайної допомоги від Європейського інвестиційного банку. Ці кошти є частиною другого пакета екстрених заходів реагування солідарності від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро. Про це УНН повідомляє з посиланням на ЄІБ.

    Цитата

    «Перші платежі в розмірі 500 мільйонів євро у вигляді негайної допомоги Україні досягли країни для задоволення її найнагальніших потреб», - йдеться в повідомленні.

    Деталі

    Повідомляється, що вчора Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк ЄС, виділив перші транші пакета екстреного реагування Української солідарності на суму 1,59 млрд євро, підкріпленого гарантією ЄС.

    «Виділене фінансування в розмірі 500 млн євро допоможе уряду України покрити першочергові короткострокові потреби у фінансуванні та забезпечити терміновий ремонт пошкоджених доріг, мостів і залізничної інфраструктури», - наголошується в повідомленні.

    Він також надасть підтримку стратегічним державним компаніям — Укравтодору, дорожньому агентству України та українській залізничній компанії «Укрзалізниця». Ремонт залізничної мережі, доріг і мостів допоможе Україні забезпечити рух людей, товарів і зерна. Оскільки Україна є одним із найбільших експортерів зерна у світі, ці життєво важливі заходи допоможуть її економіці відновитися і поліпшити зв'язок із Європейським Союзом.

    Повідомляється, що пакет підтримки в розмірі 1,59 млрд євро в рамках програми екстреного реагування солідарності України ЄІБ, підкріплений гарантіями з бюджету ЄС, складається з двох блоків заходів:

    Негайна допомога в розмірі 1,05 мільярда євро, з яких півмільярда було повністю надано 14 вересня 2022 року. «Подальші виплати заплановані на найближчі дні», - йдеться в повідомленні.
    540 мільйонів євро на відновлення проєктів, що фінансуються ЄІБ в Україні, де ЄІБ продовжує надавати підтримку Україні, фінансуючи наявні проєкти в міру їх реалізації.
    Доповнення

    Європейський Союз виділить Україні 1,59 мільярда євро на відновлення інфраструктури, підтримку енергетичних, транспортних і освітніх проєктів.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.