• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна з 24 лютого залучила понад 18 млрд доларів міжнародної фінансової допомоги

    Опубликовано: 2022-09-13 09:00:16

    Загальний обсяг пільгового фінансування, залученого з 24 лютого, становить майже 18 млрд доларів США. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, передає УНН з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

    Цитата

    «З початку повномасштабного вторгнення рф Міністерство фінансів України розпочало активну роботу з залучення міжнародних коштів для подолання наслідків війни. Загальний обсяг пільгового фінансування, залученого з 24 лютого, становить майже 18 млрд доларів США. Серед ключових донорів: Сполучені Штати, Канада, Великобританія, Японія, Франція, Італія. Але щомісячний дефіцит у 5 млрд доларів США так і не був повністю профінансований», - цитає пресслужба міністерства Марченка.

    Міністр впевнений, що уряд витримав перший шок, спричинений російським вторгненням 24 лютого.

    «Була збережена повноцінна робота всіх державних інституцій, ліквідність фінансового сектора та його капіталізація, платіжні системи, адміністрування доходів, робота органів виконавчої влади. Фінансова політика перших місяців війни та економічна стабільність останніх років допомогли впоратись з першими наслідками неспровокованої російської агресії», - заявив Марченко.

    Водночас він додав, що внаслідок повномасштабного вторгнення доходи державного та місцевих бюджетів зменшуються, а видатки на оборону зростають.

    «Уряд України робить усі необхідні кроки для збереження макрофінансової стабільності. У період воєнного стану Уряд фінансує лише критично необхідні видатки, зокрема армію, виплачує пенсії, зарплати вчителям і медичним працівникам, а також усі соціальні та гуманітарні потреби», - запевнив міністр.

    Водночас він зауважив, що лише для задоволення найнагальніших потреб, зокрема на підготовку до зими, Україні потрібно близько 105 млрд доларів.

    Нагадаємо

    Фінансування держбюджету України з початку війни склало 805,3 млрд гривень або 26,95 млрд доларів. Зовнішні надходження перевищують 50%.

    Тетяна Юдіна

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.