• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Планування вагітності: як вирахувати овуляцію

    Опубликовано: 2022-08-31 16:28:05

    За статистикою понад 50% подружніх пар, приймаючи рішення завести дитину, підбирають оптимальний момент зачаття, користуючись календарем овуляції. Знаючи тривалість свого циклу, можна визначити дні, коли шанс завагітніти буде найвищим. І нехай це не є стовідсотковою гарантією успіху, проте підвищує шанси на успішне запліднення.

    Для того, щоб вирахувати період фертильності, можна використовувати вказану нижче формулу або застосовувати календар овуляції онлайн. Електронний календар побудований на тому самому математичному принципі, про який ми сьогодні розповімо.

    Що таке період фертильності та як його вирахувати

    Після закінчення процесу дозрівання яйцеклітина залишає фолікул яєчника і слідує по матковій трубі. Саме тут вона може зустріти життєздатний сперматозоїд. У процесі з'єднання яйцеклітини та сперматозоїда відбувається запліднення, тоді зачаття можна вважати успішним.

    Термін життя яйцеклітини вкрай малий і становить лише одну добу, тоді коли сперматозоїди можуть перебувати в матковій трубі близько трьох-чотирьох днів. Саме цей період заведено вважати періодом фертильності, а саме найімовірніший для запліднення яйцеклітини.

    Як розраховується термін овуляції

    Календар овуляції допоможе спланувати дні, коли зачаття можливе з найвищою часткою ймовірності, проте не варто використовувати метод як засіб контрацепції. Ефективність такого методу для запобігання небажаній вагітності вкрай низька.

    Стандартна формула розрахунку: при стандартному циклі у 28 діб овуляція відбувається рівно в середині терміну, а саме на 14 день. Процес запліднення відповідно можливий за 4 дні до й 1 день після виходу яйцеклітини з фолікула, з чого випливає: найвищий шанс завагітніти з 10 до 15 доби циклу.

    Якщо цикл інший, більший або менший за 28 днів, можете скористатися простою формулою: з (х-18) до (х-13), де х - тривалість індивідуального циклу. Наприклад: ваш цикл складає 30 днів. Розрахунок виглядає так: початок періоду фертильності припадає на 30-18=12 день циклу, а кінець на 30-13= 17 день.

    Плануючи зачаття, потрібно враховувати: організм вимагає повноцінного збалансованого харчування, а також підвищених доз вітамінів, які можна отримати, застосовуючи спеціальні комплекси. Одним з найефективніших вважають Елевіт® Пронаталь. До складу входять 12 мікроелементів, 5 вітамінів та омега-3 кислоти.

    ____________________

    *Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Елевіт® Пронаталь, таблетки, вкриті оболонкою №100 блістер, UA/9996/01/01 від 05.07.2019, Елевіт® Пронаталь, таблетки, вкриті оболонкою №30 блістер, UA/9996/01/01 від 05.07.2019, Елевіт® комплекс-1, таблетки, вкриті оболонкою №30 (дієтична добавка),  Елевіт® комплекс-2, таблетки, вкриті оболонкою №30 (дієтична добавка),  Елевіт® комплекс-3, таблетки, вкриті оболонкою №30 (дієтична добавка)

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.