• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вживання рису захищає від ожиріння

    Опубликовано: 2022-08-31 14:28:15

    Японські вчені з Жіночого коледжу вільних мистецтв Кіото виявили, що люди, які дотримуються раціону харчування в японському або азіатському стилі з високим вмістом рису, рідше страждають від ожиріння, ніж люди, що живуть в країнах з низьким споживанням рису. Незважаючи на те, що низьковуглеводні дієти, які обмежують споживання рису, часто використовуються для зниження ваги, зв’язок між рисом і ожирінням досі залишалася маловивченою.

    В ході дослідження фахівці оцінили споживання рису жителями 136 країн. Експерти підрахували, що навіть незначне збільшення споживання рису кожною людиною усього на 50 г в день допоможе знизити поширеність ожиріння у всьому світі на 1% (з 650 мільйонів людей до 643,5 мільйона).

    «Ми виявили, що рівень ожиріння найбільш низький у країнах, де рис є основним продуктом харчування, – говорить професор Томоко Імаі. – Таким чином, японська їжа або азіатська дієта на основі рису можуть допомогти запобігти ожирінню.

    З огляду на зростаючий рівень ожиріння в усьому світі, слід рекомендувати людям їсти більше рису для профілактики надмірної ваги. Рис містить низьку кількість жиру. Крім цього клітковина, поживні речовини і різні сполуки, що містяться в зернах рису, допомагають надовго зберегти відчуття ситості і запобігають переїдання».

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.